top of page
  • Фото автораШкола 10

День Святого Миколая


До Дня Святого Миколая в нашій гімназій відбулось чимало цікавих заходів, адже всі українці дуже поважають цього святого. Так, 19 грудня відбувся позакласний захід (пізнавальна гра-вікторина) для учнів 5-А класу «Святий Миколай. Свято щиро, з добрим серцем зустрічай!». Класний керівник Мартинюк Світлана Вікторівна долучила до позакласного заходу учнів 11 класів. Молоді козачки 11-А класу (класний керівник Степанова Інна Валеріївна) допомогли в організації та проведенні заходу для юних джур. Діти дізналися багато цікавого про життя та діяльність Святого Миколая, про традиції та звичаї святкування цього улюбленого свята дітей і дорослих, навіть про погодні прикмети, а також відповідали на питання вікторини, пов’язаної з постаттю Миколая Чудотворця. Складали сенкани, відтворювали вірші про Миколая, намагалися відновити послідовність усіх зимових свят.

Ну, і звичайно, яке ж свято без подарунків! Святий Миколай обдарував п’ятикласників солодощами! Але наприкінці свята діти, взявшись за руки, звернулися до Миколая Чудотворця лише з одним найзаповітнішим бажанням – повернути в Україну МИР!

Виставку творчих робіт до зимових свят підготували вихованці вчителів Разумової Майї Володимирівни та Кацарської Олени Дмитрівни, яку із задоволенням переглянули маленькі козачата початкової школи. Учні ознайомились із стародавніми техніками виготовлення виробів, якими українці прикрашали своє житло до зимових свят.

Маленькі козачата 2-В класу (Прокопенко Тетяна Олександрівна) підготували відеопривітання до Дня Святого Миколая, яке можна переглянути за посиланням: привітання

А для учнів третіх класів учитель англійської мови Дімітрова Альона Вікторівна провела урок-презентацію, на якому діти більше дізналися про історію виникнення цього свята. На уроці було багато інтерактивних завдань. Але найголовніше бажання у всіх діток було одне - мир і спокій в Україні.

Пишненко Олена Петрівна для своїх учнів 4-В класу провела урок-гру "Перший мільйон. Історія та традиції Дня Святого Миколая". Віртуально мандруючи, учні досліджували історію походження свята , традиції святкування у різних країнах, виготовили родинний сувенір та отримали подарунки.

До учнів 1-5 класів завітав Святий Миколай та герої казкової подорожі країнами світу, яку майстерно-театрально підготував колектив Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової. Цікавий зимовий сюжет, інтерактивні ігри та розваги, святковий настрій – все це подарували дітям та їхнім батькам герої зимового свята. На захід були також запрошені дітки – переселенці, які отримали подарунки від благодійних фондів (Громадської організації "Десяте квітня", громадської організації "Міський центр допомоги та взаємодії", приватного підприємця Наталії Колесніченко). А всі учні початкової школи отримали солодкі подарунки від міського голови. Висловлюємо щиру подяку всім благодійним фондам, керівництву та працівникам Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової за якісну організацію та проведення свят.

День Святого Миколая – це свято милосердя, тепла, радості, доброти та любові. Хочеться вірити, що воно залишиться назавжди у пам’яті всіх, хто отримував допомогу від волонтерської спільноти нашої гімназії. Пропонуємо переглянути відеозвіт про добрі справи, до яких наш заклад долучався з вересня поточного року. Дякуємо всім небайдужим до чужої біди учням, батькам, учителям. Знаємо: ДОБРО ПЕРЕМОЖЕ!



Бажаємо всім гарних і мирних зимових свят! Віримо, що Миколай Чудотворець почув молитви та бажання всіх українців і в Новому році на нас чекає довгоочікуваний мир і спокій.






259 переглядів

Останні пости

Дивитися всі

© 2023 «Гімназія №10 Одеська область. місто Ізмаїл». 

  • Facebook

izm_sh_10@i.ua

тест центр.png
мон.png
SQE_logo_Word (2).jpg
bottom of page